Det blir per automatik också en lista över olika vintyper Alicante: ett lätt fylligt vin med inslag av tannin, strävhet och syra. Ett vin som inte överdriver med smakämne egenskaper. Det är bäst när de konsumeras medan de är unga. Det har en vacker, rik “tegelröd” färg.

Amarone: “den stora bitter”-ett torrt italienskt vin. Detta fullständiga fylliga vin är mycket moget, russinsmak och har mycket lite syra.
Denna rubin ​​lila vin kommer inte svika någon torrt vin älskare, särskilt med dess unika smaker av lakrits, tobak och fikon.

Barbera: levande nyans av rött som kännetecknar fruktiga smaker. Detta vin har en minimal mängd av tanniner som betyder att det inte kommer att vara kärvt. Smakupplevelsen kan variera från färska körsbär till en fjäderlik djärvhet. Med ålder, detta vin kan ha en touch av kryddighet.

Bardolino: ett torrt, mjukt, delikat italienskt vin som exemplifierar en bitter eftersmak. Den har en härlig fruktig arom. Kul Fakta: Under 1800-talet måste Bardolino vara jäst i vattentäta hål i marken som var belagda med stenplattor.

Barolo: har en djup röd färg och är tjock och komplex med smak. Barolo kan ha smak av rosor, frukt, ek och lakrits.

Beaujolais: En torrt franskt vin som är fruktigt, färskt och enkelt. Det har en hög surhetsgrad och inte garvsyra eller kärvhet. De är bäst när de konsumeras unga.

Brunello: En stor druva variant av Sangiovese.
Det var det första vinet i Italien att erkännas med “hög status.” Det har en hög syra och en lätt kropp.

Cabernet Franc: uttalad karaktär, mjuk men distinkt tanniner och djup färg, åldras väl. Vanligtvis blandas med andra druvor att producera en lätt till medelfyllig vin. Fruktigare än Cabernet Sauvignon.

Cabernet Merlot: Favorit bland svarta vinbär och körsbär, Merlot blandningen slätar till det. Ett fylligt vin och dess stickande smaker sitter kvar på gommen.

Cabernet Sauvignon: rikt, intensivt vin som har aromer av bär frukt och blommor. Har en slät kvardröjande smak.

Carignane: deep violett-lila nyans, starka tanniner och har en hög alkoholhalt. Används för blandning på grund av dess rika färg.

Carmenere: en djup färg fyllig, torr och fruktigt röd vin. Doft av kryddor, sylt, hallon och mörk choklad med smak av tobak och fikon.

Chardonnay: smak av äpplen, päron, citroner, persikor och vindruvor. Terroir har ett betydande inflytande på denna variation är kemi och smaker.

Chateau Neuf de Pape: Fyllig med kraftfull karaktär. Erbjuder inslag av choklad, kakao, och rök.

Chianti: Mycket ungt. Det har fruktig fräsch överklagande av Beaujolais och är vanligtvis en Sangiovese druvblandning.

Carmenere: djup fyllig, torr och fruktig. Doft av krydda, sylt, hallon och mörk choklad. Antydan till tobak och fikon.

Dolcetto: “. Liten söt en” Traditionella stilar är lätta lila med låga tanniner, körsbär, hallon, goda smaker med inslag av krydda.

Frascati: Italienska vitt vin som kan vara antingen torrt eller sött. Har en citrus, blommig smak och slående syra.

Franska Colombard: ett mycket fruktig, skarpt, torrt vin med smaker av persika och citron. Låg syra.

Gewurztraminer: En av Tysklands mest kända sorter dess namn översätts till “krydda.” Det är naturligt hög socker och väl balanserad i syra. Typiskt torr med doft av rosor, passionsfrukt och blommiga noter.

Grenache: Den mest allmänt planterade röda druvan i världen. Detta vin är kryddigt, bär smaksatt och mjuk på gommen. Varken kärvt eller garvsyra. Det används oftast som en blandning druva grund av dess höga avkastning och framgång i varmt klimat.

Lambrusco: Ett italiensk vin känd för sin naturliga gasutveckling. Ett sött medelfylligt vin som har hög syra.

Liebfraumilch: En halvsöt tysk vitt vin. Namnet betyder “älskade dam mjölk.” Det är ett klassiskt torrt vin med en trevlig fruktig och blommig smak.

Malbec: Gör ett torrt kryddigt vin. Kraftfull karaktär med björnbär, plommon, röd paprika, söt körsbär, krydda lakrits, och bitterljuvt, nästan som osötad choklad eller espresso.

Malvasia / Melavasia (Röd, Blanc eller Nera): Vanligtvis ett delikat, sött vin med hög alkoholhalt.
Meritage: En blandning av Cabernet Sauvignon med andra röda sorter för att göra en unik och smakrikt bordsvin

Merlot: mjukare och fruktigare än Cabernet Sauvignon, men har många liknande egenskaper som det. Den har svart körsbär, vinbär, ceder och gröna oliver.

Montepulciano: hjärtligt och surt. Det har mörkt fruktig smak och överraskande inslag av kakao, choklad och karamell.

Muscat, Muscato, Muscatel Alejandria: har en söt, blommig doft. På grund av den höga nivån av socker är det vanligen används för sötare viner. Emellertid kan den användas för att göra ett vin med hög alkoholhalt.

Nebbiolo: en fullständig smaksatt vin med välbalanserad, hög nivåer av syra och tanniner. Dess doft är minnesvärd med rosor och tjära.

Palomino: En spansk druva som används för att göra sherry. Den druvan har normalt mycket låg syra och oxiderar lätt.

Petit Syrah: dess björnbär och dofter krydda gör en robust vin med en mörk inky färg. Gör en välbalanserat vin och kan beskrivas med doftande smaker av nejlikor och violer.

Pinot Grigio: En mjuk, försiktigt parfymerat vitt med inslag av honung till kryddig mysk. En av de mest populära vita.

Pinot Noir: dofter liknar svarta vinbär. Söt fruktighet och låga tanniner. Åldrande tar fram en kryddig och rökig smak. Dess smaker för tankarna söta röda bär, plommon, tomater, körsbär och ibland har en betydande jordig eller vedartade smak-beroende på att växtförhållanden (terroir).

Riesling: En mycket aromatisk druva som visar en blommig parfym. Vanligtvis ett halvsött eller torrt vin.
Fruktsmaker kan variera från persika, grönt äpple och citrus. Det är en mycket “terroir specifikt” vin (påverkas av den plats där den
ursprung).

Rioja: kan vara antingen en röd eller vit. Den röda rioja har bär och sten frukt medan den vita rioja har citrus och tropiska fruktsmaker. Typiska druvor som används i denna blandning är Tempranillo, Garnacha Tinta, Graciano och Mazuelo.

Ruby Cabernet: en fullständig röd färg. Med smaker av svarta vinbär, körsbär och hallon. Det är en korsning mellan Cabernet Sauvignon och Carignan.

Sangiovese: rubinröd färg har en ljuvlig röd körsbärskaraktär med inslag av viol.

Sauvignon Blanc: lätt till medelfylligt torrt vin som utvecklar en örtartad boquet och kryddig smak.

Soave Classico: fylligt och har en ren, frisk, nötig och fruktig smak.

Shiraz: en blandning av björnbär, kryddor och choklad. Anses utgöra bästa kvalitetsvinerna.

Syrah: En mörk, rik färg och har en mognad som ger en fullt kryddig finish.

Thompson Kärnfria: en druva som används för att göra söta bordsviner. Har en grönaktig vit färg.

Trebbiano: har en låg alkoholkoncentration som hjälper det skarpa och ljusa. Kan vara hög i syra.

Valdespena: mörk och fruktig, liknande Zinfandel

Valpolicella: Tillverkad av tre druvsorter: Corvina Veronese, Rondinella och Molinara. Detta vin är en lätt, doftande bordsvin känd för sin surkörsbär smak.

Verdicchio: Mycket rik på kropp och textur och har en hel del karaktär. Det är hög i syra, har smaker av grönt äpple, kalk och har en mandel finish.

Vermentino: Fyllig med dofter av citrus, löv och nötter. Kan vara hög i syra.

Vieux-Château-du-Roi: “. Stora gamla hus av konungen”
Har en boquet av steniga mineral som dröjer sig kvar med röd lakrits och aromer Blackberry. Det är ett fylligt vin.

Vino de Casa: house red .

Viognier: intensiv fruktighet men visar ett torrt och aromatisk slut.

Vit Merlot: Merlot druvor som inte är urlakade vilket resulterar i en vit eller rouge vin. Maceration är kontakt med druvskalen, vilken kontakt extraherar färg.

Zinfandel: en djupröd, kryddig, pepprig vin med inslag av frukt, bär eller mörka körsbär.

Zinfandel Royal: djupröd färg som en gammal vinstock Zinfandel.